ZwangerFit®

Vanaf januari starten we met ZwangerFit®

Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Zwangerfit is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Tijdens de lessen geeft een speciaal opgeleide fysiotherapeut training zodat de conditie behouden blijft waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen.

Fit zijn en fit blijven!

Dat kan ook tijdens en na je zwangerschap. Het is waar zwangerfit voor staat. De fysiotherapeut die deze cursus geeft heeft een zwanger-fit opleiding gevolgd. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat ( gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. De zwangeren blijven door deelname aan een cursus zwangerfit ook tijdens en na de zwangerschap fit en vitaal.

Voor wie?

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan zwangerfit. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Vier weken na de geboorte van de baby kan worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de behoefte van de cursist. Je hoeft dus geen sportief verleden te hebben om te kunnen deelnemen, want je doet mee op je eigen niveau.

Intake

Zwangerfit start met een intake door de docent. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud.

Cursusinhoud

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Tijdens de actieve lessen wordt gebruik gemaakt van fitness apparatuur of klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooral op conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie. De actieve lessen worden afgewisseld met theorielessen. Tijdens deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Partners zijn welkom bij één van de theorie lessen.

Zo is ZwangerFit® de ideale manier om goed geïnformeerd en in goede gezondheid de periode voor en na de bevalling te beleven!