Sportfysiotherapie

Sportblessure? Een sportfysiotherapeut helpt patiënten die na ziekte of een blessure weer willen sporten. Iedere sporter wil blessures voorkomen, maar krijgt ze soms toch. De sportfysiotherapeut weet wat er tijdens het sporten allemaal kan gebeuren.

Er wordt een analyse gemaakt door naar je ontstane blessure en je motoriek te kijken. Ook wordt er gekeken op welk niveau je sport en wat het basisprobleem is. Een goede diagnose vormt de basis voor een optimale behandeling.

Het kan moeite kosten om van blessures af te komen. Het kan zijn dat er intensief wordt getraind, waardoor overbelasting optreedt. Een hoge frequentie van trainen geeft weinig gelegenheid tot rust en juist dat is vaak nodig voor echt herstel. Soms zijn blessures de optelsom van kleinere blessures van een spier of een pees, in de loop der jaren, op verschillende momenten. Het basisprobleem wordt niet gevonden als alleen de laatst ontstane blessure wordt behandeld. Bij onvoldoende behandeling kunnen er vanzelf weer blessures ontstaan.

Een sportfysiotherapeut werkt ook preventief op het gebied van gezond bewegen en sporten.